top of page

T'HAS ATREVIT MAI A SORTIR DE LA TEVA ZONA DE CONFORT?


Podríem dir que la zona de confort és aquesta zona imaginària on ens trobem còmodes perquè tot ens és familiar i on no hi ha imprevistos. Aquesta zona està formada per un conjunt d’elements que acomodem per evitar córrer riscos i així sentir-nos segurs i protegits. És, on ens deixem portar pel nostre pilot automàtic, és el nostre camí fressat.


Però a la zona de confort no tot és bo. Dins de la zona de confort també hi ha coses negatives que no ens agraden (una relació de parella, un treball, males costums adquirides, etc.), però que al cap i a la fi ens resulten còmodes i preferim allò de que més val “malo conocido” que “Bueno por conocer”.


Tot el que està fora d’aquesta zona, ens incomoda, ens genera tensió i ansietat, ens pot semblar difícil. I això, és degut a la nostra amiga la por a allò desconegut.

Quan ens atrevim a ampliar aquesta zona de seguretat generem automàticament noves alternatives, avanç, aprenentatge, energia renovada !!!

L’objectiu és anar expandint a poc a poc la nostra zona de confort. Un dels beneficis de sortir de la nostra zona de confort és que ens ajuda a augmentar la nostra autoestima, la nostra confiança, la seguretat en nosaltres mateixos.... Veure que aconsegueixo allò que em feia por d’assolir, em fa sentir capaç de mi mateix, em fa sentir orgullós.COM HO PODEM FER PER AMPLIAR DE MICA EN MICA LA NOSTRA ZONA DE CONFORT?


Primer hem d’ imaginar el canvi i en segon lloc atrevir-nos a provar!!!


L’espècie humana és l’única que té la capacitat per imaginar i creure que les coses poden ser diferents, que es pot innovar. Utilitzem-la!!!


Heràclit deia que no podem banyar-nos en el mateix riu … perquè tot flueix. Podem quedar-nos a la vora esperant, per por o per comoditat. Tant fer com no fer alguna cosa que volem fer o que ens agradaria fer, és una elecció que té conseqüències en la nostra vida. Moltes vegades ens preguntem, què hauria passat si hagués fet tal cosa o tal altra. El que som, és el resultat de les diferents eleccions que fem al llarg de la nostra vida.

Sovint, esperem que arribi el moment oportú, quan, si som sincers amb nosaltres mateixos, ens adonarem que aquest moment oportú no existeix. Hem de provocar-lo, hem de crear una situació perquè aquest moment oportú existeixi. I, sovint, el que fem és just el contrari: busquem arguments “racionals” per postergar, busquem excuses (jo no serveixo per això, és difícil, ara tinc altres prioritats, la meva família no ho entendria, no tinc temps, no tinc diners…). Així cal substituir l’excusa versus motivació, substituir el pensament en l’esforç versus el pensament en el benefici.


Així doncs:


Què? T’animes a provar quelcom diferent avui que fins ara no havies gosat i tens moltes ganes fer?

Endavant !!!

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
Segueix-nos!
  • Facebook Basic Square
bottom of page