top of page

3 pilars fonamentals per motivar als nostres fills i filles


Fa uns mesos vaig llegir el llibre "Els secrets de la motivació" de Jose Antonio Marina, i realment em sembla molt complicada la motivació humana.

Ell comenta: "Són molts els factors que influeixen en la motivació, no és una cosa lineal doncs també depèn de com és cadascú. Per dir-ho d'alguna manera, hi ha moltes tecles que s'han de tocar per aconseguir aquesta motivació". Estic totalment d’acord amb la seva opinió.Així, si pogués donar unes idees clau del que crec que s'ha d'utilitzar d'una manera senzilla per a motivar, seria posar l'accent en el tercer gran pilar dels interessos humans. Així, ho afirma Marina, en el seu llibre.


Hi ha tres pilars en la motivació humana (si poguéssim resumir-ho així), o el que és el mateix, el que ens impulsa a actuar:


1.- ACONSEGUIR BENESTAR: satisfer desitjos fonamentals, estar bé. Ens motiva molt tot el que ens fa estar bé.


2.- SOCIALITZAR-SE som éssers socials, ens agrada estar amb altres persones i és un altre pilar de la motivació. Ens motiven coses quan estem amb altres.


3.- SER CAPAÇOS D’ ACONSEGUIR COSES. De buscar l'excel•lència en tot el que fem. És a dir, tenir objectius i complir-los. Posar-te o que et posin metes i aconseguir-les. Aconseguir coses per un mateix. En definitiva, ser AUTÒNOMS.


Diu Jose Antonio Marina que els dos primers punts donen plaer, però l'últim dóna ALEGRIA i aquesta és moltes vegades, més important que el plaer. Per això, és tan important que deixem que els nostres nens, nenes i joves s'equivoquin, provin,facin, que es plantegin coses i les aconsegueixin, o no les aconsegueixin i nosaltres els ajudem a comprendre el resultat de no aconseguir perquè segueixin endavant .... .


Així que no ho oblidem:


SI VOLEM PERSONES MOTIVADES, DEIXEM QUE ES PLANTEGIN I ACONSEGUEIXIN COSES


LA MOTIVACIÓ MÉS GRAN ÉS L’ALEGRIA D’ACONSEGUIR EL QUE EM PROPOSO


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
Segueix-nos!
  • Facebook Basic Square
bottom of page