top of page
20180826_202646.jpg
Iolanda Ruiz i Planagumà
Psicòloga nº col. 9357

Especialitzada en Ansietat, Estrés i Trauma Psicològic 
  • Diplomada en Traumateràpia Infanto-juvenil Sistèmica​

  • Postgrau en Teràpia Familiar Sistèmica

  • Psicoterapeuta Gestalt Infanto-juvenil

  • Teràpia EMDR Adults i Infanto-juvenil 

  • Acompanyament processos de Dol (M.A.R.)

  • Reflexes Primitius i BRMT

 

 

Jo, Iolanda Ruiz, sóc psicòloga per vocació. Especialitzada en Teràpia Familiar Sistèmica i Teràpia Gestalt Infanto-Juvenil.

Vaig tenir claríssim que volia estudiar psicologia, ja llavors m’entusiasma la conducta humana... Volia entendre com ens construïm, que ens passa, perquè som qui som i fem el que fem...

Vaig iniciar un procés terapèutic per a conèixer-me millor i entendre d’on en venien moltes neures meves, actituds, idees,... Amb els anys, he realitzat diferents treballs personals... que continuo realitzant... Considero que aquest treball, és indispensable per a poder acompanyar a les persones. Jo sóc l’eina, i haig de conèixer-me molt bé, i saber-me manejar, per a poder realitzar un bon acompanyament terapèutic als meus clients.

Des dels 14 anys que estic treballant amb nens i adolescents amb i sense discapacitat intel·lectual... Primer com a monitora de casals, llavors com educadora i finalment com a psicòloga i psicoterapeuta.

He treballat 18 anys a acompanyar a persones amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada i a les seves famílies, en el camí de l’acceptació del seu ser, alhora que acompanyar-les en el redescobrir de les seves capacitats i ajudant-los a empoderar-se. I a les famílies, acompanyant-les en l’aprenentatge de saber guiar els seus fills/es per tal que puguin assolir allò que desitgen.

 

Treballo a Psinergies, espai psicoterapèutic, que neix del desig de posar-nos al servei de les persones, potenciant el retrobament  d’aquestes amb la pròpia felicitat i benestar emocional, d’una forma sana i saludable.

 

La meva manera de treballar és aplicant tot allò que he aprés en les diferents formacions que he realitzat (tècniques gestàltiques, tècniques sistèmiques, tècniques de PNL, la teràpia del joc, etc).  Així com de la pròpia experiència i del meu treball personal. Alhora que ho rego fent ús dels meus dons: La Creativitat, la flexibilitat, l’amor i l’entrega cap a l’altre, la capacitat d’atenció, d’observació i de reflexió .

 

El treball amb infants i joves, el realitzo alternant sessions individuals amb ells/es  i  amb les sessions familiars.  En aquestes sessions familiars, hi assisteixen segons necessitat de cada moment, els progenitors o tutors legals, el nen/a o jove, o altres familiars vinculats (germans, avis, tiets,..). Aquest treball combinat , és la clau de que la personeta i la família surtin del forat on estan i tots junts creixin cap a una nova manera de relacionar-se i comunicar-se que els permetrà viure  més feliçment.

 

La meva il·lusió més gran,  és veure com nens i nenes, joves, adults,  pares i mares... aprenem a reconduir situacions,conductes, pensaments,...  que ens són tòxics.

 

Agraeixo a la vida que m’hagi donat l’oportunitat de viure totes les experiències que he viscut. Ja que totes i cadascuna d’elles (agradables i no tant agradables), m’han fet ser i em fan ser, la Dona, la Mare, l’amiga i la Professional que sóc.

 

Gràcies!!!

bottom of page