top of page

Ens agrada el que fem, com ho fem i per a qui ho fem.

 

Psinergies, neix de la combinació de dues amigues psicòlogues que compartim un mateix desig: posar-nos al servei de les persones, potenciant el retrobament d’aquestes amb la pròpia felicitat i benestar emocional, d’una forma sana i saludable.

 

Ens complementem, amb la nostra personalitat, les diferents experiències de vida, laborals i formacions professionals que hem rebut al llarg de la nostra trajectòria vital.

 

La Sònia treballant en el camp de les persones adultes, primer amb persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies; i des del 2009 fins l’actualitat amb dones, amb igualtat i el gènere, gestionant i coordinant un Servei d'Atenció per Dones.i un servei pel col·lectiu LGTBI.

 

La Iolanda treballant  en el camp de la infància, l’adolescència i les seves famílies. Especialitzada en l’acompanyament de nenes, nens i joves  amb i sense discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Ha estat 18 anys duent la direcció tècnica d'una fundació per a persones amb discapacitat intel·lectual amb programes d'inclusió social.

 

Ens uneixen els nostres valors: l’estar present, el respecte, l’honestedat, la sinceritat i l’amor pel que fem.

 

 

DSC04786.JPG
Sònia Vivolas i Vivolas
Psicòloga nº Col. 14500
 
Psicologia amb perspectiva de gènere

 

 

Especialitzada en violències masclistes, equitat de gènere i coeducació.

- Postgrau en Teràpia Familiar Sistèmica

- Formació en PNL, Sandplay.

- Atenció psicològica en crisis i emergències

 

Em sento una dona tranquil·la, inquieta, perseverant, valenta, sensible i  enamorada de la vida. Sòc mare i feminista. Els meus valors més importants l’amor, el respecte, la llibertat i la confiança.

La meva inquietud, les ganes de saber i aprendre m’han portat, fins ara, a fer diferents formacions i activitats al llarg de la meva vida. Sóc psicòloga i tinc el postgrau de teràpia familiar. També he realitzat varis tallers de PNL. He practicat durant 10 anys dansa del ventre. Actualment practico ioga i meditació. He fet tallers per connectar amb el meu cicle menstrual i l’essència femenina.  Fa molts anys que vaig començar el camí de l’autoconeixement, al qual continuo caminant,  per sentir-me bé amb mi mateixa, per buscar el benestar, pau interior i serenitat. Per aconseguir-ho també em nodreixo de la companyia de les persones estimades, dels moments de soledat, de la natura i una alimentació conscient.

Crec que les persones som responsables i tenim totes les eines al nostre abast per tenir una bona  salut física, mental i emocional però a vegades per circumstàncies viscudes no les trobem i ens perdem pel camí.

Crec en el potencial de les persones, i la meva tasca i responsabilitat com a professional és poder acompanyar a les persones perquè puguin trobar les seves pròpies eines.

Experiència i formació

Vaig acabar la carrera de psicologia i em vaig interessar pel món de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, iniciant-me com a educadora i posteriorment com a psicòloga a una fundació privada. Posteriorment vaig fer una formació on em vaig posar les ulleres del gènere i ja no me les vaig poder treure mai més. Vaig redescobrir que crec fermament en la igualtat efectiva entre dones i homes. M'interessen personalment i professionalment tots els temes relacionats amb el món de la dona, les violències masclistes i la igualtat. A partir d'aquí vaig iniciar un viatge professional que el sento molt acord amb mi: actualment coordino i dinamitzo un servei d’atenció per dones conjuntament amb un servei relacionat amb la diversitat sexual i de gènere.

 

 Durant aquest temps que porto treballant en aquest àmbit he fet la formació de teràpia familiar sistèmica on m’ha donat més eines per poder acompanyar a persones i desenvolupar el meu projecte professional en un altre àmbit que em motiva, l'acompanyament i el treball amb famílies. L'acompanyament que ofereixo a les persones i famílies sempre té la mirada de gènere.

 

Amb una bona amiga i companya creem Psinergies, oferint un acompanyament a les persones i famílies a través dels nostres coneixements, aprenentatges i valors.

20180826_202646.jpg
Iolanda Ruiz i Planagumà
Psicòloga nº col. 9357

Especialitzada en Ansietat, Estrés i Trauma Psicològic 
  • Diplomada en Traumateràpia Infanto-juvenil Sistèmica​

  • Postgrau en Teràpia Familiar Sistèmica

  • Psicoterapeuta Gestalt Infanto-juvenil

  • Teràpia EMDR Adults i Infanto-juvenil 

  • Acompanyament processos de Dol (M.A.R.)

  • Reflexes Primitius i BRMT

 

 

Jo, Iolanda Ruiz, sóc psicòloga per vocació. Especialitzada en Teràpia Familiar Sistèmica i Teràpia Gestalt Infanto-Juvenil.

Vaig tenir claríssim que volia estudiar psicologia, ja llavors m’entusiasma la conducta humana... Volia entendre com ens construïm, que ens passa, perquè som qui som i fem el que fem...

Vaig iniciar un procés terapèutic per a conèixer-me millor i entendre d’on en venien moltes neures meves, actituds, idees,... Amb els anys, he realitzat diferents treballs personals... que continuo realitzant... Considero que aquest treball, és indispensable per a poder acompanyar a les persones. Jo sóc l’eina, i haig de conèixer-me molt bé, i saber-me manejar, per a poder realitzar un bon acompanyament terapèutic als meus clients.

Des dels 14 anys que estic treballant amb nens i adolescents amb i sense discapacitat intel·lectual... Primer com a monitora de casals, llavors com educadora i finalment com a psicòloga i psicoterapeuta.

He treballat 18 anys a acompanyar a persones amb discapacitat intel·lectual lleu-moderada i a les seves famílies, en el camí de l’acceptació del seu ser, alhora que acompanyar-les en el redescobrir de les seves capacitats i ajudant-los a empoderar-se. I a les famílies, acompanyant-les en l’aprenentatge de saber guiar els seus fills/es per tal que puguin assolir allò que desitgen.

 

Treballo a Psinergies, espai psicoterapèutic, que neix del desig de posar-nos al servei de les persones, potenciant el retrobament  d’aquestes amb la pròpia felicitat i benestar emocional, d’una forma sana i saludable.

 

La meva manera de treballar és aplicant tot allò que he aprés en les diferents formacions que he realitzat (tècniques gestàltiques, tècniques sistèmiques, tècniques de PNL, la teràpia del joc, etc).  Així com de la pròpia experiència i del meu treball personal. Alhora que ho rego fent ús dels meus dons: La Creativitat, la flexibilitat, l’amor i l’entrega cap a l’altre, la capacitat d’atenció, d’observació i de reflexió .

 

El treball amb infants i joves, el realitzo alternant sessions individuals amb ells/es  i  amb les sessions familiars.  En aquestes sessions familiars, hi assisteixen segons necessitat de cada moment, els progenitors o tutors legals, el nen/a o jove, o altres familiars vinculats (germans, avis, tiets,..). Aquest treball combinat , és la clau de que la personeta i la família surtin del forat on estan i tots junts creixin cap a una nova manera de relacionar-se i comunicar-se que els permetrà viure  més feliçment.

 

La meva il·lusió més gran,  és veure com nens i nenes, joves, adults,  pares i mares... aprenem a reconduir situacions,conductes, pensaments,...  que ens són tòxics.

 

Agraeixo a la vida que m’hagi donat l’oportunitat de viure totes les experiències que he viscut. Ja que totes i cadascuna d’elles (agradables i no tant agradables), m’han fet ser i em fan ser, la Dona, la Mare, l’amiga i la Professional que sóc.

 

Gràcies!!!

bottom of page