top of page

Per a què la teràpia familiar?



La teràpia familiar sistèmica no fa miracles ni resol situacions difícils d'un dia per l'altre, sino que ajuda a identificar el problema i a veure'l des d'un nou punt de vista.


El familiar que en un inici presenta el problema és el portador de la família a fer teràpia i amb el seu símptome demana canvis al sistema familiar i a la vegada manté l’equilibri del sistema.


El fet que els membres de la família s’escoltin uns als altres i s’aturin a reflexionar sobre el que els amoïna, fa que automàticament redescobreixin com els afecta a cadascú d’ells, deixen d’estar del supòsit al que és real, i els facilita trobar noves solucions per a resoldre allò que els trasbalsa i no els deixa evolucionar com a família.


Beneficis de la teràpia familiar:


- MILLORA DE LA COMUNICACIÓ. El fet que es reconegui l'existència d'un problema en la família i es parli sobre això, suposa que la comunicació entre els membres de la família millora.


- SUPORT DE LA FAMÍLIA. A través de la teràpia familiar es treballa el suport dels altres membres de la família a un familiar concret que, per exemple, té una depressió, una addicció o una malaltia greu.


- COMPRENSIÓ I TRACTAMENT DE PROBLEMES DE CONDUCTA. La conducta d'un membre de la família afecta tots els altres i desestabilitza al grup. La teràpia familiar treballa aquests problemes de conducta per descobrir el seu orígen i la forma de tractar-los.


A Psinergies les sessions familiars les fem dues psicologues formades en teràpia familiar sistèmica. La durada de les sessions són entre 90 i 120 minuts i amb una periodicitat mensual.

Us deixem amb el testimoni d’una família que va fer sessions de teràpia familiar amb nosaltres:

"Vam arribar a vosaltres en un moment de la nostra vida en el qual ens trobavem encallats.

Vosaltres ens vau facilitar les eines per a poder tirar endavant i deixar fluir els nostres sentiments i emocions.

El procés no va ser fàcil, però vosaltres ens vau oferir un espai on poder-nos comunicar i aprendre a expressar els nostres sentiments i ens vau guiar a fer-ho possible.

Vam entendre que a la vida no tot són fets i que les coses no se sobreentenen, s'han de dir, encara que al principi ens costi.

La veritat és que hem seguit aplicant el que ens vau ensenyar en el nostre dia a dia i ens ha facilitat molt la comprensió entre nosaltres.

Des de que vam venir amb vosaltres, que afrontem els problemes d'una altra manera i no els donem més voltes del que és necessari.

Encara no fa una setmana ho parlàvem amb en Pere i dèiem que bé que ens va anar a tots tres venir amb vosaltres.

N'estem molt contents i si mai ens tornem a "encallar" tornaríem a venir amb vosaltres sens dubte".

Montse, Pere i Roger

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
Segueix-nos!
  • Facebook Basic Square
bottom of page